Dag 50 Donderdag 13 Maart 2008 - Reisverslag uit Toronto, Canada van Lesley Ann Veldhuisen - WaarBenJij.nu Dag 50 Donderdag 13 Maart 2008 - Reisverslag uit Toronto, Canada van Lesley Ann Veldhuisen - WaarBenJij.nu

Dag 50 Donderdag 13 Maart 2008

Door: Lesley Ann

Blijf op de hoogte en volg Lesley Ann

14 Maart 2008 | Canada, Toronto

Vanmorgen hoefden we pas om 10 uur te beginnen in PMH. Eerst hadden we iets van patient education. Die vrouw die ons zou begeleiden wist ook niet precies wat ze nou met ons aan moest. Dus ging ze maar een beetje vertellen over het voorlichtingsprogramma voor de patienten. Het is wel een stuk uitgebreider dan wij hebben voor onze patienten. Wij geven de patienten alleen een foldertje mee en dan praten we verder tijdens de bestralingen met de patienten. In PMH hebben ze een hbibliotheek met alle boeken en video's over alle soorten van kanker en noem het maar op. Het is hier veel groter opgezet. Maar goed het ziekenhuis is natuurlijk ook veel en veel groter.
We waren om 11 uur klaar bij die mevrouw. Om half 2 hadden we pas weer iets op ons rooster. Dus hebben we in het Sick Kids hospital maar gelunched. Om half 2 moesten we naar de oncologie afdeling in het Sick Kids.
We moesten met de artsen meelopen die de follow-up gesprekken gingen voeren met kinderen die klaar waren met hun behandeling. Er was een jongetje dat een nieuwe scan had gekregen en toen bleek vanmiddag dat er twee enorme afwijkende gebieden in z'n long zat. En die waren op de scan van een paar maanden geleden niet aanwezig. De arts verwachtte dat het een kort gesprek zou worden, maar nu met de nieuwe ontwikkelingen was het een ander verhaal.
Ik was bij een gesprek met de ouders van een kindje van 2. Die had een tumor in de spier van der bovenbeen en het was de vraag of dat bestraald kon worden of niet. Uiteindelijk bleek dat niet te kunnen omdat het een te groot gebied was en dat er op lange duur teveel effecten zouden optreden. Helaas waren we om 3 uur al klaar. Er waren namelijk een aantal patienten niet komen opdagen. Om 4 uur zouden de rounds beginnen, waar artsen nieuwe patienten bespreken. Maar die ging ook niet door. Dus in plaats dat we om 6 uur pas klaar zouden zijn, waren we om half 4 al thuis.
Maar het was op zich wel een aardige dag. Dat sick Kids is echt een mooi ziekenhuis. Volledig ingericht naar kinderen natuurlijk. Overal tekeningen en speelhoeken en noem het maar op.

Vanavond waren we met z´n allen uit eten gegaan, nog voor Chiel´s verjaardag. We waren bij een oosters restaurant gaan eten. Was echt lekker. Als voorgerecht had ik dim summetjes met garnaal en varkensvlees. En als hoofdgerecht gegrilde zalm met mango salade. Echt lekker!!! Chiel die nam een toetje en toen vroeg Ilse of de serveerster er een kaarsje in wilde doen voor hem. :D Dus hebben we in het restauant nog een keer Lang zal ie leven gezongen. Iedereen zat ons heel raar aan te kijken omdat ze er uiteraard helemaal niks van verstonden. We hebben er een filmpje van gemaakt, zodra dat op internet staat horen jullie het uiteraard weer :d

De rest van de avond hebben we samen met Ilse en Iris lekker gehangen op de kamer en gepraat over alles en nog wat.

Dit is ons laatste weekend in Toronto alweer. Gaat echt snel. Morgen gaan we zwemmenen boodschappen doen. Zaterdag naar de bios. Zondag gaan we overdag naar de dierentuin met z'n vieren en 's avonds bij mensen van Mark's en Marieke's stage eten.

Volgende week gaan we gewoon al naar Vancouver toe!!! Het is echt onwijs snel gegaan. Volgende week laatste week stage! Bijna terug naar Sammy!!

Pap: Ik kan helemaal niet meer foto's maken, ik ben er toch niet meer in dat ziekenhuis. Was gewoon eenmalig. Op internet staat genoeg als we er meer foto's bij willen. En natuurlijk weet ik al waar het over moet gaan: over Gamma Knife. Je moest gewoon zelf een onderwerp verzinnen en wij hebben dit gekozen. En het hondensleeen was inderdaad wel leuk. Ik hoef het op zich niet nog een keer te doen, maar het was wel leuk om een keer gedaan te hebben.

Shannon: Ik heb weer een aflevering gezien. Die Kim is echt stom. En dat haar vader in beeld ging staan. Echt vaag.

• 14 Maart 2008 - 06:01

Jos:

Hebben julie ook foto's van de buitenkant van die grote ziekenhuizen. En wat voor vakbladen hebben ze daar? Hebben die artsen ook nog bepaalde websites die ze raadplegen? Levert miscxhien een mooi lijstje met referenties voor later op.

• 14 Maart 2008 - 12:02

S:

ja heb al gekeken op die site
    ben gisteravond laat terug gekomen van klassen uitje naar Antwerpen was echt gezellig/grappig !!
    vooral toen arabell, tessa en marcella een arafadd sjaaltje gingen kopen :Z
    en toen kwam tessa met, koop er ook 1, maar ik ga niet zo'n geval kopen want ut is lelijk!!!! :Z
    aar Antwerpen is wel leuk in de trein waren we een beetJ druk met de 'groep' (ongeveer 15 mensen =) )
    en naast ons op de terug weg zaten 4 portugezen, en die waren irritant bezig
    -.-''
    ze waren hun muziek keihard aan het draaien en op een gegeven moment gingen ze port drinken -.-''
    en toen ging Bram H ,, ook met hun praten in het portugees :Z:Z
    was echt grappig,, want hij ging allemaal onzin dingen vragen :Z

maar sommige films zijn idd echt slechte kwaliteit -.-''
    maarjaa wel leuk want dan kan ik nu step up 2 kijken =)

en die vader van kim is idd dom, en ut was echt raar,, maar al die dansen die ze moesten doen waren wel goed vooral die van iris en giovanni vond ik leuk =)

X