Dag 49 Woensdag 12 maart 2008 - Reisverslag uit Toronto, Canada van Lesley Ann Veldhuisen - WaarBenJij.nu Dag 49 Woensdag 12 maart 2008 - Reisverslag uit Toronto, Canada van Lesley Ann Veldhuisen - WaarBenJij.nu

Dag 49 Woensdag 12 maart 2008

Door: Lesley Ann

Blijf op de hoogte en volg Lesley Ann

13 Maart 2008 | Canada, Toronto

Half 5 op staan is niet leuk. Ook op dit continent is het vroeg. Ik kon echt me bed niet uitkomen gewoon.
Toen ik vanmorgen om iets voor half 6 de deur uit stapte, bleek dat er vannacht weer een paar cm aan sneeuw was gevallen. Fijn! Liep ik daar dan op me all stars. Er was helemaal geen sneeuw voospeld! Ik had al voor de zekerheid een extra paar sokken in m'n tas gedaan.
Het verbaasde me dat zoveel restaurants en cafe's gewoon open zijn op dat tijdstip van de dag. Zelfs de McDonalds was open. En het ergste was dat er ook gewoon mensen zaten te eten daar. Toch niet normaal om zo vroeg al daar te zitten! Het ziekenhuis was ongeveer een half uur lopen. Ik kwam er 10 minuten te vroeg aan, dus heb eerst maar wat thee bij de Tim Hortens gekocht.
Om kwart over 6 begonnen we met de eerste patient. Hij krijgt een lokale verdoving toegediend. Een soort spul wat tijdelijk dat gebied bevriesd. En dan werden er vier schroeven in z'n schedel gedraaid. Iets wat je niet om kwart over 6 's ochtends wil zien als je nog niet gegeten hebt. De tweede patient die kon er zelf ook niet erg tegen. Bij de vierde schroef viel ie flauw. En het is erg lastig om iemand met z'n ijzeren frame op een bed te leggen als ze zo slap zijn.
Nadat allebei de patienten had frame op hadden, werd de eerste patient door de MRI gehaald. Daarna moest ie door naar de CT. Vervolgens gingen de artsen en fysici het bestralingsplan voor de patient manken. Wat voor ons inhield dat we een paar uur niks te doen hadden. Beetje ontbeten met ze alle, op internet gezeten.
Om 11 uur was de eerste patient gereed om bestraald te worden. Er moest een collimator op het apparaat gezet worden, met allemaal kleine gaatjes erin. In deze gaatjes zou e cobaltpunt dan steeds in en uit gaan om in dat gebied dosis af te geven. Sommige open gaatjes mochten niet gebruikt worde en die moest ik met lood dicht maken. De bestraling van deze man duurde ongeveer 22 minuten. Van de tweede patient duurde de bestralin in totaal 2,5 uur. Er moest ook gewisseld worden van collimator. Ik mocht weg toen de eerste patient bestraald was. Gelukkig was dat de patient van 22 minuten. Als de patient klaar is dan wordt het frame eraf gehaald en moeten ze nog een uur op de afdeling blijven. Meestal krijgen ze onwijze hoofdpijn. Door het frame komt er heel veel druk op het hoofd te staan en dat is ineens weg.
Om twaalf uur was ik klaar met stage.
Om half 1 was ik weer terug in het hostel. Ik dacht ik ga even liggen, want ik viel echt in slaap. En toen werd ik om 5 uur pas weer wakker :D
We hadden lasagne voor in de oven gekocht voor vanavond. Alleen die moest er 2 uur in. Maar het stond een beetje vaag op de doos beschreven op hoeveel graden het moest. Dus na 2 uur was ie nog half bevroren :s Maar uiteindelijk is het goed gekomen en wasie erg lekker.
Morgen hoeven Chiel en ik pas om 10 uur te beginnen en gaan we naar Sick Kids Hospital.

Pap: jaah we hadden kaarsjes op de muffins gedaan. Rineke had foto's gemaakt, maar die heb ik nog niet op de computer. En Chiel is 21 geworden. De zon gaat trouwens tussen 7 en half 8 op hier.

Shannon: Ik heb vandaag alleen de dance battle tussen Els en Myron gezien. Die Els is echt dom! Die Myron kon wel goed dansen. Internet is hier te langzaam om alle filmpjes te kijken. Kan alleen in de ochtend of middag als er niet zoveel mensen op internet zitten. Als er teveel op zitten dan kan hij de filmpjes niet laden. Je moet trouwens even op www.watch-movies.net kijken. Dan kan je gratis films kijken. Ook 27 dresses enzow. Niet alle films zijn van goede kwaliteit. Er staat bij hoe slecht mensen de kwaliteit van de film vonden.

Mireille: Miste jij ook dat er gewoon gezongen werd? Ik ben het zo gewend dat er gezongen word in een musical. Wat vond je van die scene in het water? Raar gedaan he met die beamer projectie!

Als het goed is staan de filmpjes van het hondensleeen online op:

• 13 Maart 2008 - 05:33

Jos:

Mooie foto's van die apparatuur. Je moet er voor zorgen dat je meer van die foto's mag maken ivm met je evnetuele artikel in het magazine. De hondenslee ervaring leek me prachtig. Weet je al waar je artikel over moet gaan?

• 13 Maart 2008 - 10:00

Mireille:

Op zich miste ik het wel dat ze zelf zongen maar ik vind de orginele nummers zo leuker dan als ze het naar het Nederlands vertalen. De waterscene was op zich wel grappig gedaan maar leek wel erg 'nep'. Maar ja je kan ook moeilijk een meer aanleggen in een theater. Ze hadden ook op de site van Dirty Dancing gezet dat dit een ander soort musical was dan we gewend waren in Nederland. Dat klopt dus idd. Vond het wel leuk dat er een groot aantal bekende NL meededen. En natuurlijk een best wel leuke hoofdrolspeler!!!

groetjes