Dag 42 Woensdag 5 Maart 2008 - Reisverslag uit Toronto, Canada van Lesley Ann Veldhuisen - WaarBenJij.nu Dag 42 Woensdag 5 Maart 2008 - Reisverslag uit Toronto, Canada van Lesley Ann Veldhuisen - WaarBenJij.nu

Dag 42 Woensdag 5 Maart 2008

Door: Lesley Ann

Blijf op de hoogte en volg Lesley Ann

06 Maart 2008 | Canada, Toronto

Omdat Chiel vanmorgen al vroeg weg was voor dat gamma knife, heb ik vanmorgen gezellig met Marieke ontbeten. En gezelliger was het inderdaad. Chiel is in de ochtend namelijk heeeel stil en zegt niks. Marieke gelukkig wel :d
Voordat we weg gingen hadden we allebei het idee om maar onze laarzen aan te doen. En een goed idee dat het bleek te zijn!
Er lag me toch weer een hoop sneeuw. Waar het zo snel vandaan komt, geen idee maar het was er. En even voor de lezers thuis. Wat gaat er gepaard met een hoop sneeuw? Als je de afgelopen weken trouw hebt gelezen dan weet je het antwoord.
Denk er rustig over na :P

Vandaag op stage moest ik naar de prop Clinic Palliative Care. Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten. Het bleek dat het een afdelin is waar de patienten komen voor een consult met de arts. Het gaan dan alleen om palliative patienten (patienten die niet meer genezen kunnen worden en eigenlijk alleen pijnbestrijding krijgen). Tijdens het consult bespreekt de arts eerst de situatie met de patient en mogelijk aanwezige familie. Daarna worden de opnames van de patient bekeken en word de casus gepresenteerd aan de andere artsen. Vervolgens wordt er een behandelplan bedacht. Dit plan wordt dan voorgelegd aan de patient. Als die het ermee eens is moeten ze een consent formulier ondertekenen (akkoord gaan met de gekozen behandeling). Sommige patienten wordt nog gevraagd of ze mee willen doen aan een bepaalde studie, als hun in het rijtje passen van patienten die ze daarvoor nodig hebben. De meeste patienten proberen ze nog dezelfde dag op de CT te doen en dan aan het eind van de middag (nadat alle andere patienten behandeld zijn) meteen te bestralen. Als dat niet past in het schema worden ze de volgende dag gesimd en bestraald.
En dat is het wel zo'n beetje.
In de ochtend liep het wat langzaam, omdat de patienten niet kwamen opdagen. Waarschijnlijk vanwege het weer.
Daarom heb ik eerst samen met een arts contouren getekend van patienten die al gescand waren. Was een patient die een enorme longtumor had. Door de grootte van de tumor was de long geklapt en werden de bronchussen vernauwd. Ademhalen was dan ook een hele opgave voor de patient.
In de loop van de ochtend kwamen alle patienten ineens tegelijkertijd opdagen. Daarom heb ik maar 1 patient kunnen volgen vandaag. En mede hierdoor was ik vandaag om 12 uur ook al klaar. En om half 1 stapte ik het hostel weer binnen.
Het bleek dat Chiel vandaag ook heel vroeg klaar was. De patient bleek geen afwijking meer te hebben en ging het dus uiteindelijk na alle voorbereidingen niet door. Nu mag ie volgende week samen met mij terug komen. Dan staan er weer twee patienten gepland.
Vandaag op stage werd er verteld dat er komende vrijdag een enorme sneeuwstorm op komst is. En niet in de categorie sneeuwstormen die we tot nu toe hebben gehad. Ze zeiden dat het een van de grootste moet zijn. We houden ons hart vast. Hoe is het trouwens met de sneeuw in Nederland? We zagen op het nieuws dat er in Nederland ook een kleine hoeveelheid sneeuw was gevallen en dat het land weer plat lag. Wel een beetje aanstellers jullie daar hoor. Hier gaat het land gewoon verder met 15cm sneeuw!
Vandaag hadden we als avondeten bloemkool, broccoli, wortelen, rijst en vissticks. Iets wat ik inderdaad niet heb uitgekozen. Ik ben niet zo'n fan van bloemkool (of bloemkots, wat de officiele benaming is).
Na het avondeten zijn Marieke en ik even naar de Shoppers gelopen voor wat kleine boodschappen, brood en drinken. We hadden niet veel meer. Mark en Chiel hebben de was gedaan.

• 06 Maart 2008 - 10:29

Jos:

Nederland lag niet plat, de sneeuw was miniem en dan nog in het Zuiden, zeg maar Heerkens-land. In Belgie was er wel het nodige gevallen, maar ja dat is (nog) geen Nederland. Hoe saat het met je kennis van de gamma messen?

• 06 Maart 2008 - 10:31

Ddpfpf:

Als er een zware sneeuwstorm op komst is kan je mooi je camera klaarhouden. Een internetcursus iglobouwen is wellicht een goed idee en zijn er geen St Bernard honden met een vaatje rum in de buurt?

• 06 Maart 2008 - 15:12

Jan De M:

natuurlijk zorgt het ziekenhuis voor voldoende sint-bernardshonden. bedwelmen van sneeuwtoeristen is immers de oudst bekende vorm van palliatieve zorg. niet de rouwvoeten of andere ketters hebben de christeneuthanasie uitgevonden; het was de kerk van rome. en de hond was de eerste bob.