dag 41 Dinsdag 4 Maart 2008 - Reisverslag uit Toronto, Canada van Lesley Ann Veldhuisen - WaarBenJij.nu dag 41 Dinsdag 4 Maart 2008 - Reisverslag uit Toronto, Canada van Lesley Ann Veldhuisen - WaarBenJij.nu

dag 41 Dinsdag 4 Maart 2008

Door: Lesley Ann

Blijf op de hoogte en volg Lesley Ann

05 Maart 2008 | Canada, Toronto

Vandaag weer stage. Ik stond op een ander toestel dan vorige week. Bijna alle toestellen hebben dezelfde soort patienten (alleen mammae, alleen pelvis, alleen head&neck, etc). Het toestel waar ik vandaag op stond had van alles wat. Voornamelijk palliatieve patienten en kinderen. Er was geen een patient vandaag met de zelfde set-up. Was dus erg interessant. Toen ik kwam vanmorgen zeiden ze dat ze een mail hadden gekregen dat Chiel en ik alleen mogen kijken op de afdeling. Dus ik zei dat dat niet tegen ons was gezegd en dat we wel wat mogen doen. De laborant heeft toen een mailtje gestuurd en kreeg als antwoord dat we inderdaad wat mogen doen omdat het anders zo saai is. Uiteindelijk heb ik alsnog de rest van de dag niks gedaan. Maar het was wel erg interessant vandaag. Er was een vrouw van 46 die het vermogen had van een 5-jarige. Die moest dan ook onder narcose behandeld worden. Toen ze de kamer in kwam en de anesthesist zag staan werd ze helemaal gek. Ze wilde niet geprikt worden en niemand mocht er aanraken. Ze werd echt helemaal gek. Verder heb ik nog allemaal rare dingen gezien. Maar die waren niet erg smakelijk en dus ook niet voor herhaling vatbaar. Er zou ook nog een baby van 7 dagen komen om bestraald te worden. 7 dagen? Jaah je leest het goed. Die was geboren met een tumor achter de ogen ofzow iets. Maar die is niet gekomen.
We zaten ook nog een tijd te wachten op een andere patient. Werden we ineens gebeld, was die patient vanmorgen plotseling overleden. Niet aan de kanker, maar aan acuut nierfalen.
Morgen zit ik op de kliniek. Daar komen alle palliatieve patienten binnen die verwezen worden door de rest van het land naar dit ziekenhuis. Dan krijgen ze allemaal voorlichting over de eenmalige bestraling en wat er allemaal kan gebeuren. Ik weet niet of dat de hele dag duurt, maar dat merk ik vanzelf wel.
Vandaag voor het eerst in m'n scrubvs gewerkt ipv me eigen kleding. Scrubs is duidelijk beter. Gewoon lekker in ruimzittende joggingachtige kleding. Heerlijk!
Als avondeten hadden we macaroni met gehakt, champignons, paprika, ui, tomaat. Na het eten hebben we de hele avond liedjes uit de oude doos geluisterd via youtube. Als smurfenhouse en de vengaboys. Jaah heel erg triest, maar we hadden onze eigen karaoke :d
Aan het eind van de middag is het trouwens weer gaan sneeuwen. De rest van de week blijft het sneeuwen als het goed is. En deze keer is het minder erg, want maandag gaan we met een hondenslee. En daar hebben we natuurlijk sneeuw voor nodig.
Na deze stage moet iedereen een artikal schrijven die dan misschien gepubliceerd wordt in de gamma. Chiel en ik hebben eindelijk een onderwerp voor ons artikel: Gamma Knife RadioSurgery.
Dat is een hersenbestraling, maar dan anders. Veel weten we er nog niet van. Chiel moet morgen om 6 uur als eerst naar het ziekenhuis voor Gammaknife. Ik moet volgende week. We denken dat het wel interssant is om daar een artikel over te schrijven.

• 05 Maart 2008 - 18:19

Jos:

Als je googled op gamma knife krijg je diverse goede website te zien. Kijk bijv, naar www.gamma-knife.nl onderstaande adres is helamaal interesant een artikel uit een tijdschrift hierover. Alles hieronder gewoon aan elkaar het breekt nu wat gek af. Gamma Knife behandeling bestaat trouwens al sinds 1951. Had je niet gedacht he van ddpfpf

www.ncct-nl.com/info_med/ncct_medinfo_gammaknife_NL.html

• 05 Maart 2008 - 18:21

Ddpfpf:

Heb me vergist bestaat pas sinds 1967 schijnt het. Kijk op wikipedia onder gamma knife, daar staat de geschiedenis er van.