Dag 47 Maandag 10 Maart 2008
Door: Lesley Ann
Blijf op de hoogte en volg Lesley Ann
11 Maart 2008 | Canada, Toronto
Vanaf het restaurant was het vervolgens nog een half uur naar de boerderij toe.
Het huis van die mensen was eigenlijk niet heel erg groot, maar het aantal land dat ze bezitten was enorm. Ze hadden in totaal 11 honden. Waarvan 1 gewoon een huishond was en de andere 10 waren voor het sleeen.
Zodra die honden ons zagen werden ze helemaal gek. Die vrouw vertelde ook dat ze dan weten dat ze weer mogen rennen. En aangezien die honden niets lievers doen dan dat, waren ze zeer enthousiast. Een van de honden ging meteen liggen rollen. Zodra je langs liep ging ie op ze rug liggen en wilde aandacht. Echt zo lief. Alle honden waren trouwens lief. Sprongen tegen je op, gingen liggen rollen, kopjes geven. En mooie honden dat het waren! Hele licht blauwe ogen en super sterk! Ze zien er heel dun uit, maar ze hebben enorm veel kracht.
Per keer konden er 3 mensen op de slee. De rest van de groep moest bij het kamprvuur wachten (warme chocolade melk, marshmallows, etc). Buiten ons 8 waren er ook nog 2 Australiers, 1 Duitser en 1 Braziliaan.
Chiel, Mark en ik gingen als eerste met de slee weg. Het begin was heuvel af en het ging ook onwijs hard (de filmpjes worden op internet gezet). Daarna kwamen ze in gewoon platte stukken. Daar ging het niet altijd even hard. De sneeuw was ook niet erg makkelijk voor hun om in te lopen vertelde de eigenaar. Soms gingen de honden gewoon stil staan en dan moest hij weer naar ze toe lopen om ze weer even aan te sporen. In totaal liepen er 8 honden voor de slee uit. De 2 honden die bij het huis achter bleven waren ook enorm aan het janken. Die wilden ook graag hollen, maar werden niet gekozen. De hele dag heb je ze ook horen janken. Arme hondjes.
Nadat wij geweest waren ging de rest in groepjes van 3 hetzelfde parcour op met de hondenslee.
Wij zijn eerst met sneeuwschoenen een stukje door het bos gaan lopen. Het waren van die tennisrackets die je aan je schoenen bindt. Bij mij zaten ze niet heel strak en dat loopt echt voor geen meter. Je voet hoort eigenlijk heel strak in die schoenen te zitten. Ik flipte er steeds uit, of het rackter ging weer overdwars staan.
Een van de zonen had een sneeuwmobiel. Iedereen mocht een rondje achterop bij hem. Eigenlijk niet heel boeiend zo'n scooter, maar wel grappig om er een keer op gezeten te hebben.
Nadat iedereen met de slee was geweest werden er 2 honden aan een andere slee vastgemaakt. Nu mochten we zelf achterop een slee gaan staan en voelen hoe het is om zo'n slee te 'besturen'. Echt heel raar. Die beesten zijn echt onwijs sterk en je moet goed je evenwicht bewaren. Vooral als er wat kuilen in het sneeuw zit. Iedere keer denk je dat je omvalt en dan moet je er weer voor corrigeren. Ze zeiden ook dat als je valt, je altijd de slee vast moet blijven houden. De honden stoppen namelijk niet en dan raak je ze gewoon kwijt. Gelukkig stonden er bij ons aan het eind van het traject wat we zelf mochten doen, mensen te wachten.
Aan het eind werd er nog een groepsfoto gemaakt.
Het was echt heel erg leuk om te doen. Ik ben echt blij dat we het gedaan hebben. Waarschijnlijk doe je het nooit meer. Het was ook onwijs mooi weer vandaag. Op zich niet heel erg koud. En er scheen gewoon zon! Iedereen heeft wel een kleurtje op ze wangen. Chiel is zelfs deels lichtelijk verbrand in ze gezicht van de zon.
Uiteindelijk waren we vanmiddag om 5 uur weer terug in het hostel. Lekker stinkend naar hondenkwijl en rook van het kampvuur.
We hadden geen zin om te koken dus hebben we lekker makkelijk soep gegeten.
Morgen is Chiel jarig!!! De slingers van Marieke der verjaardag hangen nog steeds aan de muur dus dat scheelt weer.
Morgenochtend moeten we om 8 uur al op school zijn :s
Morgenmiddag gaan Chiel en ik muffins bakken. 's Avonds is er een High Tea op de kamer.
De rest van de foto's staan weer op:
De filmpjes komen nog, internet doet het niet goed. Duurt erg lang.
Pap/Mam: ik heb geen flauw idee hoe laat de zon hier op gaat. Woensdag moet ik vroeg op. Ik zal er op letten. De kaart van opa en oma is er nog steeds niet.
11 Maart 2008 - 05:34
Jos:
Eindelijk een keertje plezier in de sneeuw dat is nieuw. Feliciteer Chiel even van ons allemaal he. -
11 Maart 2008 - 09:16
Adrie:
wat een prachtige honden zeg ,en een mooie blauwe hemel ,het was te zien dat het een mooie dag was -
11 Maart 2008 - 13:52
S:
geven we geen eens antwoord op mijn vraag over dancing queen ? :|
nou ja zeg!!
pfhhoeeee :Z
zegg nou!!
wie van dancing queen vindt je ut best ??