Dag 44 Vrijdag 7 Maart 2008
Door: Lesley Ann
Blijf op de hoogte en volg Lesley Ann
08 Maart 2008 | Canada, Toronto
Vanmorgen was ik al vroeg wakker, er kwamen nieuwe mensen en het leek wel alsof ze met betonnen koffers binnen kwamen. Wat een lawaai!!!
Na het ontbijt zijn we boodschappen gaan doen. We hebben maar weer voor de hele week boodschappen gehaald. Is wel zo makkelijk. Op de terugweg viel er weer heel wat sneeuw naar beneden. Takke sneeuw! Op de radio was er vanavond dat er weer 15cm gaat vallen vanavond en morgen. Het houdt ook gewoon niet op.
Na het boodschappen doen hebben we gehangen op de kamer. Totdat Chiel op het idee kwam om te gaan zwemmen. Dus zijn Chiel, Marieke en ik gaan zwemmen. Mark ging niet mee, want die ging vanmorgen door ze rug. Dus die ligt op bed.
Het zwembad is 5 minuten vanaf het hostel vandaan. We kwamen bij het zwembad aan en er zat niemand achter de kassa. Dus wij stonden daar een beetje van jah wat moeten we nu doen eigenlijk? Stond er een zwemjuf aan het eind van de gang en riep ons naar haar te komen. Toen vroeg ze of we 25 cent hadden voor het kluisje en dat we het weer terug kregen als we het weer open deden. Dus ik stond daar van, jaah en hoeveel entree moeten we betalen dan? Toen ik het vroeg kregen we het volgende, schokende antwoord: Dit is een openbaar zwembad, de entree is gratis. GRATIS!! Daar houden wij Nederlanders van. En we komen er nu pas achter. We hadden de afgelopen weken gewoon gratis kunnen zwemmen!!! Chiel zei dat er in zijn kleedkamers een aantal zwervers aan het douchen waren en hun kleding aan het wassen waren. Want jaah je kan er zo in lopen, dus hun ook. Aan de andere kant ook wel weer goed. Dan hebben ze toch een plek om zich op te frissen enzow. Maar inderdaad een goed idee om je spullen in een kluisje te doen als iedereen gewoon binnen kan lopen. Het zwembad was ongeveer 20 meter bij 10 meter. Niet echt een groot zwembad, maar het was heel rustig dus we konde lekker zwemmen. Er hingen drie borden aan de muur: je mag alleen rechts zwemmen als je snel zwemt, in het midden moet je zwemmen als je medium zwemt en de linkerkant van het zwembad is voor de langzame zwemmers :d Dat verzin je toch niet om zulke borden op te hangen!
Ik ben alleen me duikbril vergeten mee te nemen, dus ik zit nu echt met rode ogen achter de computer. En ik zie aardig onscherp. Stom chloor altijd in het water.
Na het zwemmen zijn we gaan eten. Voor vanavond hadden we pizza gekocht. De oven was al weken stuk in de keuken, maar hij doet het gelukkig weer. En hebben we nu heerlijk pizza gegeten.
Na het eten wilden Marieke en ik naar de bioscoop. Maar we waren zo rozig van het zwemmen dat we maar niet gegaan zijn.
Morgen gaan we eindelijk naar het Royal Ontario Museum. Dat zeggen we volgens mij al vanaf week 2 hier, maar nu gaan we echt voor het echie.
Chiel had een voorstelling van Theo Maassen gedownload, dus hebben we die gekeken vanavond.
Pap, Mam: Sophie Kinsella heeft weer een nieuw boek geschreven. En die verdwijnen vaak aardig snel uit de winkel. Kunen jullie die voor mij bij de Ako ofzo apart laten leggen? Ik wil hem namelijk hebben. De titel is: Ken je me nog? Ik denk dat ze het bij de Ako wel hebben. Meestal krijgen wij die boeken wel.
En wat is het adres van Irene? Ik heb al een kaart gekocht voor der, maar der adres heb ik niet. Stuur het adres maar gewoon via een mailje naar me en niet via deze site.
08 Maart 2008 - 08:05
Jan De M:
jammer dat mark niet is meegegaan. rugzwemmen mag in canada namelijk alleen overdwars - dat stond toch op bord 2, of niet dan? en het derde bord ging vast, laat me raden, over een zwemverbod voor burkini-dragers.
ik heb begrepen dat jullie voornamelijk nederlandse tv-programma's e.d. bekijken. logisch, hier in holland mogen wij ook graag de canadese televisie zien. mijn voorkeur gaat uit naar de dagelijkse reliquiz met linda evangelista. ook de top of flop-narcoshow met liedjes van neil young mag ik graag zien.
tot slot nog een kijktip, ook leuk om aan jullie canadese vrienden en collega's te laten zien om te bewijzen hoe liberal holland is: de nederlandse moslimomroep is gestart met een lesbo-erotische datingshow teneinde wat tegengas te geven het oplaaiend rascisme. zoek op uitzendinggemist naar: boerkini zoekt vrouw. en de bnn komt met een homokappersprogramma dat als werktitel draagt: islamietjes.
over kappers gesproken, hoe staat 't eigenlijk met de grote canadese biertest, die de mannen uit jullie gezelschap aan het begin van de stage zo dapper aankondigen? ik lees alleen maar verhalen over hoe ze jullie sokken uitsoppen en stoppen of bij welke mario ze hun nekharen laten epileren, maar een tussen-, laat staan, eindstand heb ik nog steeds niet gezien. -
08 Maart 2008 - 08:24
Jos:
Kan Mark al weer lopen? Wanner is de hondeslee tocht eigenlijk? Gratis zemmen zouden ze hier ook moeten doen. Leuk te horen dat het weer sneeuwt laat het daar maar vallen hier schijnt een waterig zonnetje. Het adres van Irene komt via de mail. -
08 Maart 2008 - 09:49
SHANN:
weet je naar welke film je moet gaan ,,
27 dresses =)
daar ben ik namelijk gister heen geweest met,, arabell,tessa & Eline =) =)
ut is echt een leuke film,, & we hadde echt vet grote lol bij die film :Z
maarjaa je moet die film ook maar gaa kijken, want hij is heel leuk =)
X -
08 Maart 2008 - 14:41
Ddpfpf:
Het boek is gekocht bij de Ako. Geeft je zus ook eens een antwoordje. Is Mark zijn rug al weer OK, de rugzwemmen van Jan is wellicht een goed idee. Hoe ging ie eigenlijk door zijn rug? Na een kratje of door een kratje bier? -
08 Maart 2008 - 22:25
Danique:
Hey Les!
Nog niet al je blogs gelezen hoor, maar wel de meeste van je foto's gezien ;) Echt leuk, voor een groot deel ook feest der herkenning vanwege mijn amerika ervaring (JIF peanutbutter is VIES!!! *vind ik*) en Spanje -> pasta koken zonder vlees omdat het of niet te krijgen is of heel duur is.. hahaha
Je vroeg op hyves hoe het met mij verder gaat, erg goed hoor! 2e jaars Toerisme, volgend jaar afstuderen, ik werk nog 3 avonden in de week.. en tja verder weinig nieuws eigenlijk :D Nou meid, ik blijf je wel volgen via de site ;)
Liefs,
Danique