Dag 36 Donderdag 28 Februari 2008 - Reisverslag uit Toronto, Canada van Lesley Ann Veldhuisen - WaarBenJij.nu Dag 36 Donderdag 28 Februari 2008 - Reisverslag uit Toronto, Canada van Lesley Ann Veldhuisen - WaarBenJij.nu

Dag 36 Donderdag 28 Februari 2008

Door: Lesley Ann

Blijf op de hoogte en volg Lesley Ann

29 Februari 2008 | Canada, Toronto

Vanmorgen was de voordeur nog steeds stuk. Jammer dat we een extra voordeur hadden, anders hadden we vandaag thuis kunnen blijven :d
En koud dat het weer was vanmorgen. Ongelooflijk! Me benen waren rood toen ik me aan het omkleden was! De vellen hingen er zeg maar bijna bij. Echt niet leuk gewoon.
Op stage vandaag zat ik op een ander toestel dan gisteren. Op dit toestel werden de meeste kinderen van Sick Kids behandeld. Toen ik vanmorgen aankwam liep het toetsel al bijna 3 kwartier achter. Dus toen ik zei dat ik zelf ook dingen mocht doen, moest ik wachten van ze tot we weer op tijd zouden lopen. Omdat ze nu moesten door werken. Helaas heeft de achterstand de hele dag geduurd. Aan het eind van de dag liepen we ruim een uur achter. Het was wel een leuk toestel. De laboranten waren erg aardig. En het toestel was erg interessant. Buiten de kinderen om, heb ik ook wat hoofd en nek bestralingen gezien en gyneacologie. In de ochtend ging ik samen met Chiel naar Patient Education. Niet zo heel boeiend eigenlijk. De patient kreeg informatie over de bestraling en over de CT-sim die die krijgt. De patient was Italiaans en sprak niet zo goed Engels. We hadden dan ook het idee dat ie het niet goed begreep wat hij allemaal als voorbereiding moest doen. De vrouw die hem uitleg gaf zei dat ie volgende keer maar zijn zoon mee moest nemen.
In de middag waren er voornamelijk weer prostaat patienten.
Toen we klaar waren vandaag, zijn we op de terugweg eerst langs een kledingwinkel gelopen. Daar verkopen ze allemaal kleding voor in het ziekenhuis. Dus hebben we daar wat scrubs gepast. Uiteindelijk heeft Chiel een rare kleur blauw scrubs gekocht en ik een soort van grijs ofzow. Werken in gewone kleding is niet lekker. Scrubs zitten lekker los, net of je in je joggingbroek of pyjama werkt.
Als avondeten hadden we de gekookte aardappelen die gister over waren opgebakken, met wokgroente (alweer ja:D) en gehaktballen.
Vanavond slaapt Chiel hier niet. Die ruilt vanavond van bed met Mario (als in onze docent). Mario komt hier heen en gaat op Suzanne der kamer slapen. En Suzanne gaat samen met Chiel daarheen. Jaah vonden wij inderdaad ook verdacht :D
Chiel is blij dat ie een nachtje in een echt bed kan slapen. Morgen zijn we (weer) vrij. Als Chiel morgenochtend terug is, dan gaan wij eerst naar Toronto Western lopen. Dat is het ziekenhuis waar we een keer zo vroeg moeten beginnen. Dan weten we tenminste waar we moeten zijn en hoeven we niet om 6 uur in de ochtend de weg te zoeken.
Daarna gaan we op de terugweg naar de supermarkt. We hebben bijna niks meer in huis. Alleen nog wat brood.
Marieke en Mark gaan als het goed is morgen eidenlijk(!!!!!) hun MRI af maken :d
Plannen voor het weekend: zaterdag naar ijshockey wedstrijd :d

Pap: Ik mag denk ik geen foto's maken van de afdeling. Wegens privacy ofzow. Ik kan het wel een keer vragen. Ik heb geen idee hoe het hier zit met moederdag. Heb er niks over gehoord of iets van gezien. Hoe was het trouwens in London. Beetje mooi weer? Nog veel gekocht bij de Primark? Aan het eind van de stage willen we allemaal wel wat terug sturen. Ik denk dat we het allemaal in grote doos doen, dan iedereen apart. Weet je me rekening dan wel om geld te storten?

• 29 Februari 2008 - 18:02

Jos:

Die vellen aan je benen kan ook van de leeftijd komen, ik zal opa vragen wat steunkousen op te sturen!!! Het weer in London was prima(rk). We hebben zaterdag zelfs op een buitenterras (met terrasverwarming) gegeten op leicester square. Alles in een grote doos sturen lijkt me niet zo'n goed idee, kan je namelijk ook alles kwijt raken, maar dat moeten jullie uiteraard zelf weten. Als het verstuurt doe het dan in ieder geval met een Fedex of DHL is betrouwbaarder dan de Post. Waar ligt je studentenkaart of heb je die bij je? NVMBR wil (voor 21 maart)op de fax een kopie van je studentenkaart 2007-2008 ivm met je aspirantlidmaatschap. Hun faxnummer is 00-31-2321362 voor als je die kaart bij je hebt. Heb je gezien dat er al bijna 3500 viewers naar je blog kijken?

• 29 Februari 2008 - 19:17

Ilse:

Jee wat schrijf je toch een leuk blog...vind het hartstikke leuk om het te lezen....nog veel plezier...
    p.s heb je daar ook Tarzan al gezien???