Dag 34 Dinsdag 26 Februari 2008 - Reisverslag uit Toronto, Canada van Lesley Ann Veldhuisen - WaarBenJij.nu Dag 34 Dinsdag 26 Februari 2008 - Reisverslag uit Toronto, Canada van Lesley Ann Veldhuisen - WaarBenJij.nu

Dag 34 Dinsdag 26 Februari 2008

Door: Lesley Ann

Blijf op de hoogte en volg Lesley Ann

28 Februari 2008 | Canada, Toronto

Het loopt inderdaad een beetje achter. Maar dat komt omdat internet het eerst niet deed en we 's avonds de docenten op bezoek hadden. Die gingen om 11 uur pas weg,dus had geen zin om toen nog op de computer te gaan. En we studeren gewoon af op MBRT. Dit is gewoon competentie 10: internationalisering. :D
Vandaag hadden Chiel en ik onze eerste dag in Princess Margaret Hospital. Een kwartiertje lopen, voor ons doen konden we gewoon langer blijven slapen vergeleken met SunnyBrook.
We kregen eerst een rondleiding over de afdeling. En wat een afdeling zeg! 18 toestellen! De afdeling bestaat ook uit meerdere verdiepingen. We kregen een map met allemaal informatie erin en wat contracten die getekend moesten worden. Achterin de map zaten ook plattegronden van de afdeling. Heel erg handig! Ook bij dit ziekenhuis hebben we helaas weer lockers met een combinatieslot erop. Bij Sunnybrook hadden we dat ook en pas in de laatste week lukte het me om het ding open te krijgen. Ik heb vanmiddag dan ook het slot meegenomen naar huis, kan ik oefenen :P Op de een of andere manier lukt het gewoon steeds niet. Maar wie weet, oefening baart kunst. Misschien geld dat ook voor combinatiesloten.
Maar goed stage dus. In het informatiemapje zat ook een uitdraai van ons rooster. PMH (princess margaret hospital) heeft een ondergrondstelsel, waardoor ze in contact staan met het Sick Children hospital en Mt. Sinai. Alle kinderen komen via deze tunnel naar PMH toe voor hun bestralingen. Chiel en ik hebben dan ook een paar keer dat we naar Sick Children gaan met een arts op rondes. Verder staat dat we ook een gamaknife radiosurgery gaan bekijken. We gaan dan de hele dag de patient volgen. Dus de operatie waarbij ze dingen in het schedeldak monteren en dan bestralen. Ofzow, we weten niet precies wat gammaknife is. Maar er zit wel een aardig nadeel aan, we moeten namelijk om 6 uur in de ochtend aanwezig zijn. En het is niet in PMH, maar in een ziekenhuis verderop. En aangezien het zo vroeg in de ochtend is, rijden er nog geen metro's. Oftewel op de vroege ochtend daar heen lopen :s Gelukkig is het maar voor 1 dag, maar toch 6 uur is echt vroeg.
Na de rondleiding en het tekenen van contracten gingen we naar onze werkplek voor vandaag. We zaten op toestel 3 en 4 dus hoefde we elkaar niet te zoeken in de pauze. Na de lunchpauze moesten we naar school. We hadden een ethiek les. Toen we daar binnen kwamen bleek dat we een film gingen kijken. Zegt de docent ineens: okee wie maakt de popcorn even warm? Popcorn? Jaah popcorn. Wij vonden het ook een beetje vreemd. De film ging over een familie die ergens in een bos woonde en hun baby werd ernstig ziek. En alleen met een levertransplantatie kon het kind gered worden. De ouders wilden het niet en toen gingen de artsen een rechtszaak aanspannen om de transplantatie wel door te laten gaan. De rechter gaf de ouders gelijk en daar moetsen we dan daarna over discussieren. Was op zich niet zo heel interessant.
Vanavond gingen Chiel en Mark koken voor 13 personen. Ik had vanmiddag aan de manager van het hostel gevraagd of het misschien mogelijk was dat we een tafel konden 'reserveren'. Aangezien we met zo een grote groep waren. Ze deed helemaal niet moeilijk en toen we 's avonds in het hoofdgebouw kwamen stond er op tafel een briefje met gereserveerd. Aangezien we voor de docenten gingen koken, hebben we iets makkelijks gedaan. Onze specialiteit: wokgroente, noedels, macaroni met saus. Het was erg lekker.
En erg gezellig. De docenten hadden wat flessen wijn meegenomen (niet dat ik dat drink, maar de rest wel). Uiteindelijk hebben we van 7 tot 11 uur in het hostel gezeten. Lekker gegeten, gekletst, gedronken. Erg gezellig gewoon. Morgenochtend moeten we allemaal weer vroeg op voor stage, dus 11 uur was laat genoeg.
Als het goed is mag ik morgen zelf dingen gaan doen op stage. Ik hoop het echt, want nog eens 4 weken alleen maar kijken wordt echt verschrikkelijk.

Deden de filmpjes het trouwens?

• 28 Februari 2008 - 06:26

Jos:

We hebben diverse filmpjes bekeken en die werkten allemaal. Hoezo vijf uur is te vroeg, ga je er toch gewoon op tijd in. Dat ondergronds van het ziekenhuiis hadden we op internet op een filmpje over Princess margaret Hospital al gezien. Werkt die 'dikke'arts er ook nog?