Dag 32 Zondag 24 Februari 2008
Door: Lesley Ann
Blijf op de hoogte en volg Lesley Ann
25 Februari 2008 | Canada, Toronto
Het was echt enorm toeristisch, maar ja als je hier bent dan moet je de CN tower op. We kregen korting met onze isic kaart, maar het bleef duur. Met z'n vieren moesten we 78 dollar betalen. 78? Jaah inderdaad, zo veel geld verdienen ze er aan. Voordat we daadwerkelijk de CN tower in konden moesten we eerst door een bewakingspoortje heen. En dit was echt een hele vage.Normaal gesproken doen ze het met rontgenstraling, maar bij deze deden ze het met lucht. Echt heel vaag. Je moest in die cabine staan en dan werden er verschillende pufjes lucht naar je toe geblazen. En dat was dan de controle. Geen idee hoe het werkt, maar dat was de controle.
De lift die je naar oven bracht ging snel!! 6 meter per sec. Je voelde het dan ook aardig aan je oren. Ik stond toevallig bij het raam en heb er een filmpje van gemaakt. Zodra de filmpjes van vandaag online staan zal ik de link hier weer neerzetten.
Wij waren naar het observatiedek gegaan met de glazen vloer. Als je nog hoger gaat wordt het alleen maar duurder. Het uitzicht was echt mooi. Nu zag je pas hoe enorm groot Toronto eigenlijk is. Overal waar je keek was Toronto. En de grote gebouwen die we iedere keer zien, zijn ook alleen maar hier. De rest van Toronto is niet echt enorme hoogbouw. De glazen vloer was echt eng!!! Ik he er wel geteld 1 minuut opgestaan en dat was het. Ik vond het echt doodeng. Op het bordje stond dat de vloer gemaakt was om het gewicht van 14 nijlpaarden te verdragen. Maar toch, ik wilde het lot niet tarten. De glazen vloer in oppervlakte viel echt tegen. We dachten dat het een aardig een stuk was, maar dat was niet zo. Niet dat ik er dan wel op gaan staan was.
Na de CN tower zijn we naar Eaton Centre gegaan. Mark moest bij de H&M nieuwe T-shirts kopen en ik wilde die leren All Stars eindelijk gaan kopen. Maar ook deze hadden ze niet in mijn maat. De meneer van de Footlocker zei dat het kinderschoenen waren ofzow en dat onze maten helemaal niet bestaan. marieke en ik hebben maat 7. Maar dat is een mannenmaat, want maat 7 bij vrouwenschoenen is 38 ofzow. En daarom hebben ze geen 40 bij de vrouwenschoenen. Heel vaag. Kijk in Amerika wel of ze daar wel gewoon normale maten hebben, ook voor de vrouwen.
We zijn ook nog even naar de grote boekenwinkel vlakbij Eaton Centre gegaan. Heerlijk. Ik hou van boekenwinkels. En deze is echt groot!! Ik zag al weer meerdere boeken die ik wilde hebben, maar ik heb me in kunnen houden. Marieke daarentegen niet :D
Na het 'shoppen' zijn we nog even boodschappen gaan halen voor de rest van de week. Morgen gaan we uit eten met onze docenten als het goed is. Die zijn deze week ook in Toronto voor school. Morgen hebben we eerst een borrel op het Michener met hun en onze Canadeze docenten. Even bijkletsen.
Als avondeten hadden we soep met brood. Lekker makkelijk, maar het is zondag dan mag dat.
Marieke en ik moesten vandaag afwassen en toen we naar beneden liepen, zagen we op het bord van de movieroom staan dat de oscars gingen uitzenden. Dus wij om 8 uur daar heen natuurlijk. Komt er ineens een jongen van het hostel en die zegt dat de film gaan kijken. Gelukkig waren er nog meer mensen die voor de Oscars kwamen. De jongen van het hostel vond dat niet leuk, maar ja het stond op het bord dus het sloeg nergens op dat het niet aan mocht. Dus zei hij dat we dan moesten gaan stemmen. Hij dacht namelijk dat de meeste mensen in de movieroom voor de film kwamen, maar ze bleken voor de oscars te komen. Dus konden we heerlijk naar de oscars kijken. Dachten we. 2 Uur later werden we er alsnog uitgezet door hun. Ze kwamen binnen met popcorn, deden het licht aan en zetten de beamer uit. Echt zo stom gewoon! En we konden er niks tegenin brengen. Iedere zondag is het movienight en dan hoorden we niet de oscars te gaan kijken. Echt zo stom gewoon!! Nu heb ik maar een deel gezien.
25 Februari 2008 - 18:42
Frank En Matty:
Hoi Lesley Ann, leuke foto's en video's. Van je moeder hoorde ik dat je het naar je zin hebt. Met boy en sam gaat alles goed, ik heb ze dit weekend eten gegeven. Sam kwam iedere keer vrolijk naar de deur getrippeld en boy liet zich ook lief aaien.
veel plezier daar!
groetjes frank en matty -
26 Februari 2008 - 07:45
Jos:
Valt me tegen dat jullie geen charme offensief hebben gebruikt of dat Chiel en Mark niet even hun spierballen (of vuile sokken) hebben ingezet. Voor mijn tactiek (gebroken botten) is de afstand helaas te klein. Die CNN Tower lijkt me wel wat, kon je er ook bungu jumpen? -
26 Februari 2008 - 13:20
S:
ik wil ook nieuwe all stars =(
leren zwarte (A)
die zijn leuk =)
maarja je kan ze idd ook gewoon in new york kopen =)
X