Dag 14 Woensdag 6 Februari 2008 - Reisverslag uit Toronto, Canada van Lesley Ann Veldhuisen - WaarBenJij.nu Dag 14 Woensdag 6 Februari 2008 - Reisverslag uit Toronto, Canada van Lesley Ann Veldhuisen - WaarBenJij.nu

Dag 14 Woensdag 6 Februari 2008

Door: Lesley Ann

Blijf op de hoogte en volg Lesley Ann

07 Februari 2008 | Canada, Toronto

Verdomde takke sneeuw!!! Vanmorgen stapten Chiel en ik de deur uit en drie keer raden: SNEEUW!! Overal!! HEt was eindelijk bijna weg! En ik had me all stars aan. Even voor degene die niet weten in wat voor staat mijn all stars verkeren: gaten overal gaten. Het water en de blubber kon zo me schoen in lopen. Na de eerst straat liep ik al met een plasje water in me schoen. En het werd alleen maar erger. Chiel en ik liepen op University Avenue, komt er een auto langs rijden. Woesj een zooi blubber over ons heen. Niet veel maar wel wat. Een stuk minder. En me voeten waren koud KOUD! Ik had vanmorgen een ingeving en stopte een extra paar sokken in me tas. Maar goed ook, want ik had ze hard nodig. Helaas was me schoen ook nat en m'n droge sokke werd dus ook weer vochtig. En het kan allemaal nog erger. Jaah? Jaah!! Op de terugweg was er nog meer sneeuw!!! Niet normaal. Een sneeuwstorm, echt belachelijk! En hard, HARD. En koud, KOUD! De storm kwam ook van de zijkant, dus de ene kant van je gezicht is helemaal bevrore door al het sneeuw en de andere kant niet. Maar meer sneeuw betekent ook meer blubber aan de rand van de stoep. Door de hele stad zie je wel van die sneeuwschuifauto's rijden, maar de stoep wordt niet echt gedaan. Naja de stoep zelf wel, maar alles laten ze aan de rand van de stoep liggen. Dus daar hoopt het allemaal op en daar moet je dan doorheen baggeren met je schoenen (met gaten). Sneeuw is stom, het is echt niet leuk meer. Mark en ik zijn na het eten nog even naar de shoppers gelopen voor wat kleine boodschappen. Mark zakte op gegeve moment tot de helft van ze scheenbeen in de sneeuw. Er is nu ongeveer 20cm gevalle. De weersvoorspelling voor morgen is ook ongeveer 20cm. samen met dat van vandaag is dat dus 40cm aan sneeuw!! BIjna een halve meter aan verdomde sneeuw.
Maar goed, het is wel duidelijk gemaakt dat sneeuw niet meer leuk is.
Vandaag dus stage gelopen. Ik zat op de tomotherapie. ik had geen idee wat het was. Maar het is even simpel gezegd een CT scan die ook meteen kan bestralen. Er wordt eerst een CT gemaakt met slices van 2mm (heel nauwkeurig dus). Vervolgens wordt er aangegeven waar de tumor zit en dan kan er dus heel nauwkeurig bestraald worden. Echt heel apart om te zien. Maar het was wel heel erg interessant.

Pap: Jaah we eten ook groente buiten wraps en pannenkoeken om. Buiten die dagen hebben we iedere dag groenten met aardappelen gegeten.Ik heb zelfs broccoli gegeten!!! Chiel vond dat lekker dus die had het gekocht. Vanavond hebben ze sperziebonen gegeten. Ieeeel. Ik aardappelen met kip en komkommer. Geen idee of dat restaurant wat is. 601 is hier heel ver vandaan. Was het boek trouwens goed? Of heb je de foto niet gezien? Tussen de middag in het restaurant eet ik gewoon brood. Ik neem brood vanaf huis mee. Maar ze hebben er niet echt een kantine. Door het hele ziekenhuis zijn er allemaal restaurants en koffietenten. Fastfood ketens, alles kan je er eten. Pizzatenten, indisch restaurant. Echt bizar. Een tim hortens natuurlijk. Tim hortens is trouwens wel lekkerder dan de starbucks. En ze hebben wel truien, maar ik hoef ze niet. Zijn gewoon blauw en dan staat er alleen Michener op. En jaah het is inderdaad het bedrijf van Marieke der vader. Maar het waren volgens haar alleen de kantoren en niet de ruimtes waar haar vader werkt ofzow.

Mam: het is geen raar begin van het blog. Dineke had een berichtje achter gelaten en daar gaf ik even antwoord op. Net zoals dit zeg maar. Maar ik wil wel vragen hoe het met je gaat hoor. Hoe gaat het? En booboo is niet leuker. Sammy is veel liever. De foto's hangen hier aan de muur. En me keel gaat al weer wat beter. Slikken en praten doet nog wel pijn, maar niet meer zo erg. Amandelen zijn nog ook wel wat opgezet, maar het zal wel gewoon een ontsteking zijn. Slik iedere dag gewoon paracetemol. En het begint nu los te komen, dus ben de hele tijd aan het hoesten. Iets wat ze in het zieknhuis niet waarderen. Op iedere hoek en om de 5 meter staat er een bordje dat je zoveel mogelijk je handen moet reinigen met van dat handalcohol. Als je niest of hoest dan kijken ze heel raar aan als je niet meteen je handen helemaal reinigt. Ze zijn hier echt tot aan het overdreven aan toe met het reinigen van je handen.

Niels: Misschien intereseert het je moeder gewoon wat wij hier doen :P Maar alles is goed hier hoor. Met mark ook. Met jou ook?

Cheyenne + de rest: Was je gevallen dat ze een foto gingen maken? De groetjes aan iedereen. Zeg maar tegen tante gonny (oma gonny voor jou natuurlijk :P) dat ik der een kaart gestuurd hebt. wel naar het huis in amsterdam.

Euh. verder is er voor vandaag eigenlijk niks meer te melden. had ik al gezegd dat sneeuw echt heeeeeel stom is??
Oh de hondenslee tocht van zondag gaat niet door. Alles zat al vol. We kunnen alleen nog op maandagen. Chiel en ik zijn ook iedere maandag vrij. De andere alleen niet. Dus die gaan eerst vrij vragen en anders gaat het helaas niet door. Morgen is trouwens het nieuwe jaar voor de chinezen. aangezien we vlak bij chinatown zitte, gaan we daar even kijken of er wat te beleven valt. Als het meevalt met de sneeuw dan natuurlijk.

• 07 Februari 2008 - 06:38

Jos:

Had je niet eerst uit het raam gekeken voor je naar buiten ging op je gewone schoenen? Er zijn mensen die veel geld betalen voor een meter sneeuw en jullie hebben het gratis. Bovendien, je had ook op Malta kunnen zitten. Dus eigen schuld dikke bult. Is de bult van de eerste dagen al weg trouwens. Het boek is goed, die heb ik in die uitvoering nog niet. Ik heb nog een ander boekenwinkeltje in Toronto gevonden die boeken van CP Snow (passen schrijver he)verkoopt. De naam van die winkel is Edgar Vaar, zou op 8 Borden Street zitten. Is dat een beetje in de buurt of moet je dan weer een uurtje of twee door de sneeuw? Als het dicht bij is dan kijk ik volgende week of later naar een titel. Hoop dat jullie voeten nu droog zijn.

• 07 Februari 2008 - 15:05

Adrie:

ja met mij gaat het al hoestend beter, wanneer koop je nu nieuwe snowboots
    denk aan de patienten daar ze zijn misschiennwel heel gauw bevattelijk
    ja en als je dan net als ik vaak moet hoesten . dus wassen die handen,want je brengt het wel over op die manier.je staat wel niet te hoesten boven hun gezicht.
    snowboots vergeet dat niet je schoenen gaan er aan en je krijgt koude voeten (en nat)
    snowboots snowboots snowboots.

• 07 Februari 2008 - 17:55

Opa:

hallo meisjes, ja ja zo wordt je wel groot, van uit hoogkarspel alle maal de vele groeten van ons , veel sucses met jullie studie gr. opa en oma sijs
    chiel nog bedankt voor je kaart